Marić: Kako je moguće da postoji ovoliko prijava protiv KCUS-a, a vrh ne reaguje

18
Radiosarajevo.ba
Marić: Kako je moguće da postoji ovoliko prijava protiv KCUS-a, a vrh ne reaguje
Facebook / Ivana Marić

Analitičarka Ivana Marić oglasila se na svom Facebook profilu povodom brojnih prijava protiv KCUS-a, a na koje niko od vlasti nije reagovao. 

"Kako je moguće da postoji ovoliko prijava protiv KCUS-a, a da niko iz političkog vrha ne reaguje niti traži smjenu uprave KCUS-a? Kako je moguće da se ljudi toliko žali na rad ove bolnice, ali ne i drugih bolnica u BiH?", pita se Marić. 

Objava na Facebook-u - undefined

Podsjećamo, pristigle su brojne žalbe, objavljena su traumatična iskustva građana s KCUS-u, ali aktuelne vlasti nisu reagovale, niti su se oglasile po ovom pitanju.

Građanska inicijativa za Bosnu i Hercegovinu koja je pokrenula proteste 6. aprila u Sarajevu digla je glas protiv problema koji se ne rješavaju i velikog broja preminulih u BiH.

Protesti pod sloganom "Borba za život" prerasli su u inicijativu "Ženski marš" sa ciljem da se utvrde činjenice i realno stanje, odgovorni da predaju ostavke. 

Kako su prethodno poručili iz Građanske inicijative "svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije