Mandić o stavu Centralne banke: Interesi građana za mene su najvažniji

5
F. Vele
Mandić o stavu Centralne banke: Interesi građana za mene su najvažniji
Foto: Privatni album / Srđan Mandić

Kao što je portal Radiosarajevo.ba ekskluzivno objavio, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, predložio je guverneru Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senadu Softiću novu lokaciju za izgradnju objekta.

Mandić je Softiću poslao pismo, uz prateću dokumentaciju, a, umjesto Hastahane, nudi lokaciju u ulici Halida Kajtaza, sjeverozapadno od objekta Avaz Twist Tower. Ukupna površina parcele je oko 2505 m2, definisana je kao zona „D“, i predviđena je za izgradnju poslovnih objekata, spratnosti P+6.

Međutim, današnjim oštro intoniranim dopisnom Centralna banka odlučno odbila ovakav Mandićev prijedlog.

"U ovom momentu od Vas očekujemo da postupite u skladu sa zakonom i riješite naš zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti, u jasno definisanom zakonskom roku, u skladu sa članom 54. Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo. Ukoliko ovo Vaše pismo ukazuje na mogućnost da Općina Centar naš zahtjev riješi negativno, ovim putem iskazujemo duboko razočarenje Vašim stavom prema našoj investiciji, te naglašavamo da će Centralna banka biti primorana da zaštitu svojih prava i interesa ostvaruje svim raspoloživim pravnim sredstvima", odgovorio je Softić.

Tragom oštro intoniranog stava Centralne banke BiH kontaktirali smo danas načelnika Mandića, koji nam je kazao da "očekuje nastavak razgovora".

"I dalje vjerujem da je naša ponuda optimalno rješenje, koje zadovoljava u potpunosti interese svih strana, a posebno građanki i građana koji su meni najvažniji", kazao je Mandić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Općina Centar - u prošlom sazivu - prodala je dio lokaliteta Hastahana Centralnoj banci za gradnju objekta, što je naišlo na veliki revolt građana, te smo u nekoliko navrata gledali masovne proteste za, kako su govorili, "spas ovog prostora" u centru Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije