Mandić o "misterioznoj" kućici: Jeste ruglo, ali nije bilo nikakve štete

3
Radiosarajevo.ba
Mandić o "misterioznoj" kućici: Jeste ruglo, ali nije bilo nikakve štete
Foto: Privatni album / Srđan Mandić

Srđan Mandić, načelnik sarajevske općine Centar, kazao je u Danu uživo na N1 da postavljanjem spornog objekta u Velikom parku nije napravljena nikakva šteta po budžet općine.

Istakao je i kako je bio fasciniran medijskom pažnjom koju je dobio ovaj slučaj.

Tema sedmice u Sarajevu, izuzmemo li dolazak predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana bio je neobičan objekat koji se pojavio u samom centru grada, na rubu Velikog parka.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Da li je sporni objekat u Velikom parku imao sve potrebne opštinske dozvole, kako je to tvrdio njegov vlasnik?

"Moram reći prije svega da sam fasciniran medijskom pažnjom. Tih zahtjeva dolazi jako veliki broj, pogotovo što je u zahtjevu stojalo ime firme, a ne kolege Enesa Hodžića. Dakle, nisam znao da je on vlasnik. U redovnoj proceduri dostavljen je zahtjev i odobreno je za nešto što nije trebalo ovako izgledati. Na te odluke nemam uticaja, niti mogu reći da se dobiju ili ne dobiju", rekao je Mandić.

Prodajni objekat Enesa Hodžića do SFF-a nalazio se na uglu ulica Radićeva i Mis Irbina. Na pitanje ko je naložio uklanjanje odatle i je li nova lokacija ponuđena kao kompenzacija, načelnik sarajevske općine Centar odgovara:

"Da li je ili nije, ne znam. Moguće da jeste. Njegov objekat je trebao nešto drugo da bude, a ne ovo ruglo. Slažem se da je ruglo i on bi svakako bio uklonjen. Skica koja je dostavljena je sasvim drugačija i to je propust službe. Pooštrit ćemo procedure."

Naglasio je kako prihvatam odgovornost da se mora pojačati nadzor u procesu kada se izdaje dozvola do postavljanja objekta.

Hoće li Ened Hodžić nakon svega moći postaviti novi objekat u skladu sa prethodnom dozvolom?

"Ovaj slučaj je zatvoren. On može podnijeti novi zahtjev. Mislim da je nakon ovoga i njemu jasno…", rekao je Mandić.

Zašto ne bi mogao postaviti objekat za koji je dobio dozvolu?

"To ćemo vidjeti. Troškove uklanjanja objekta je preuzeo sam Hodžić. Osim zabave za stanovništvo nikakve štete nije bilo", kazao je Mandić.

Stranka demokratske akcije Centar u međuvremenu je načelniku Mandiću uputila poziv da podnese ostavku.

Kažu da je s budžetom od 50 miliona KM uspio kupiti osam oksimetara, obavezati se da neće graditi hidrocentrale na Koševskom potoku, snimati čišćenje Hastahane i sve to krunisali nakaradnim objektom kod Velikog parka.

Ima li se vlast opštine Centar još čime pohvaliti za ovih 10 mjeseci?

"Moram istaći da ne prihvatam da se dovodimo u ravnu sa SDA. Podsjećam SDA je kupila i postavila kiosk za 250.000 maraka. Sada nije napravljena nikakva šteta. Dakle, ne dozvoljavam da se poistovjećujemo sa SDA, ovo (u Velikom parku) je kiks. I zato ja sa SDA ne želim ulaziti u diskusiju. Neka bivši načelnik Ajnadžić i njegova ekipa vrati bijeli hljeb… onda ću polemisati s njima", rekao je Mandić za N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije