Mamić o Debevecu: "Poklonio sam mu sat od 15.000 eura, htio sam ga imati na svojoj strani"

3
Radiosarajevo.ba
Mamić o Debevecu: "Poklonio sam mu sat od 15.000 eura, htio sam ga imati na svojoj strani"
Foto: Screenshot / Zdravko Mamić

Bivši predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić je u svojstvu svjedoka saslušan u prostorijama Tužilaštva Bosne i Hercegovine tokom prethodne sedmice u okviru istrage u vezi bivšeg predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca. Saslušanju su prisustvovali i pripadnici SIPA-e.

Naime, Mamić je Debevecu poklonio skupoceni sat od 15.000 eura, a to je otkriveno na današnjem ročištu Debevecu i bivšem direktoru Obaveštajno sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću.

U trećoj tački ročišta bilo je riječi o iskazu koji je dao Zdravko Mamić, koji je priznao da je Debevecu dao sat koji košta 15.000 eura.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

"Znao sam da je dobro imati predsjednika suda na svojoj strani dok traju postupci izručenja u Hrvatsku", rekao je Mamić navodeći da je riječ o simboličnom poklonu.

Tužiteljica Bojana Jolović kazala je da sat od 15.000 eura nikako ne može biti simboličan poklon.

Podsjetimo, Ranko Debevec i Osman Mehmedagić su uhapšeni u ponedjeljak, 18. decembra 2023. godine po nalogu Tužilaštva BiH. Oni se sumnjiče za prisluškivanje sudija. Uz njih, uhapšena je i Vasvija Vidović, no nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH, ona je puštena na slobodu. Oni se sumnjiče da su u augustu i septembru 2020. godine izdali naloge za prisluškivanje telefona sudaca Suda BiH, kao i nekoliko istražitelja Tužilaštva BiH. Debevec je suspendiran s pozicije predsjednika Suda 20. decembra 2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije