Majkić protiv "Adilove grupe": Nećemo prihvatati njihove zakone

Radiosarajevo.ba
Majkić protiv "Adilove grupe": Nećemo prihvatati njihove zakone
FOTO: Fena / Dom naroda Parlamenta BiH

Danas je u Sarajevu nastavljena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na kojoj su delegati razmatrali pitanja vezana za Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV BiH) te za izbore u Mostaru.

Posebno je bilo interesatno tokom rasprave o Prijedlogu zakona o prestanku mandata VSTV-a BiH u sadašnjem sastavu kada je Dušanka Majkić (SNSD) kategorično istakla kako ovaj zakon ne može proći.

Isto tako, ona je dodala kako u Domu naroda neće proći zakoni koje bude predlagala, kako je Majkić zove, Adilova grupa.

U raspravu se uključio i Mladen Bosić iz SDS-a koji je naveo kako je trenutni sastav VSTV-a pod debelim političkim utjecajem te kako je njihova smjena nužna i postavljanje novih, nezavisnih lica.

Bosić je također "bocnuo" Dušanku Majkić kazavši da je ona, baš poput njenih ostalih kolega iz SNSD-a upravo danas glasala za jedan zakon tzv. Adilove grupe.

Također, Nikola Špirić je u jednom momentu uzeo riječ te je priznao kako je pravosudni sistem u BiH poprilično urušen, ali je ogradio svoju političku partiju naglasivši kako je za takvo što suludo kriviti SNSD.  

Asim Sarajlić (SDA) je kasnije pozvao delegate da se vrate dnevnom redu, ali se i on složio s većinom da pravosuđe nije sređeno na pravi način i kako ova situacija, prema njegovim riječima, odgovara samo ruskom ambasadoru

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije