"Majke Srebrenice u prostoriji sa zločincem jedinice koja im je ubijala sinove"

18
Radiosarajevo.ba
"Majke Srebrenice u prostoriji sa zločincem jedinice koja im je ubijala sinove"
FOTO: Facebook / Ćamil Duraković

Pripadnik zloglasne jedinice Škorpioni Saša Cvjetan koji je osuđen za ratne zločine na Kosovu bio je VIP gost na obilježavanju dana Opštine Srebrenica.

Škorpioni su u julu 1995. bili jedna od jedinica čiji su pripadnici pred kamerama ubijali zarobljenike iz Srebrenice. Cvjetan je odslužio kaznu od 16 godina.

Inicijativa Moja adresa Srebrenica održala je vanrednu press konferenciju povodom prisustva člana zločinačke organizacije obilježavanju dana opštine.

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

Uložili smo mnogo napora da nađemo kompromis”, kazao je Ćamil Duraković, bivši načelnik opštine Srebrenica na početku obraćanja, piše N1.

“Grujičić je poznat je po tome da ovdje dovodi ratne zločince. Znate da je ovdje boravio Milan Jolović komandant Vukova sa Drine, bio je u zvaničnoj posjeti Grujičiću, potpomognuti monasima i pravoslavnim sveštenicima, a znamo da je Luka Babić monah veliki prijatelj sa tim strukturama. Ja sam boravio na toj skupštini jer smatramo da je taj dan jako važan. Ono što je uradio načelnik je zastrašujuće. Malo je falilo da napustimo sjednicu, program je srboiziran.

Ova opština nije srpska, nego i srpska i bošnjačka. Nakon što je jučer objavljena informacija i Srbi su se zgrozili. Takav načelnik bi morao biti smijenjen.

Dovesti ratnog zločinca na Dan Opštine u mjesto gdje se dogodio genocid je zastrašujuće. Ja ne znam šta je sljedeće. Ja sam sjedio do tog čovjeka, nisam ga prepoznao, mi smo jedva otkrili da smo prisustvovali svečanosti sa ratnim zločincem” kazao je Duraković.

U međuvremenu su reagovale i Majke Srebrenice koje su poručile:

"Pipadnik zloglasne jedinice Škorpioni Saša Cvjetan koji je osuđen za ratne zločine na Kosovu bio je VIP gost na obilježavanju dana opštine Srebrenica. Jedinica čiji su pripadnici pred kamerama ubijali zarobljenike iz Srebrenice".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije