Majke Srebrenice poručile političarki iz Srbije: Gospođo Božić, trebate se sramiti!

4
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice poručile političarki iz Srbije: Gospođo Božić, trebate se sramiti!
Foto: Radiosarajevo.ba / Facebook / Majke Srebrenice poslale jasnu poruku Vučićevoj perjanici

Dan nakon šestog protesta "Srbija protiv nasilja" stižu radikalske reakcije predstavnika srbijanske vlasti.

Perjanica SNS-a (stranke Aleksandra Vučića, op.pr.) Sandra Božić, poznata po tome da blati, kritikuje i targetira svakoga ko ne misli kao članovi njene partije, izvrijeđala je glumca Milana Marića, koji je bio jedan od govornika na protestu.

"Ovo antisrpsko đubre vam je heroj protesta? Promoter teze da su Srbi genocidan narod? Direktno učestvovao u propagandnom spotu u kojem čita iskaze navodnih svjedoka i žrtava na suđenju Ratku Mladiću! Ko nas je kleo, nije dangubio", vrijeđala je Božić na Twitteru.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

No, Božić je uskoro dobila vrlo jasnu poruku koju su joj na istoj društvenoj mreži uputile Majke Srebrenice:

"Zamjenica predsjednika Skupštine Srbije vrijeđa glumca Milana Marića zbog njegovog stava o Genocidu u Srebrenici. Gospođo Božić, trebate se sramiti, ako je Vama Ratko Mladić heroj i uzor!"

Podsjetimo, Ratko Mladić je osuđeni ratni zločinac koji je, pravomoćno, dobio doživotnu kaznu zatvora zbog zvjerstava koje je počinio. Između ostalog, osuđen je zbog genocida u Srebrenici, gdje je u julu 1995. ubijeno najmanje 8.372 bošnjačkih muškaraca i dječaka s područja ove enklave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije