Majke Srebrenice o najavljenoj Rezoluciji u UN-u: 'Civilizacijski čin'

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

xxx

najveci ratni profiteri u istoriji bih, oni, i sda na mrtvima pokrali milione

***

***

Srbija je vojno i politicki napala R BiH 1992.

Savremane ratove vode države, a ne “politicki narodi”. U BiH je presudjen medjunarodni oružani sukob-agresija! Srbija je vojno napala Republiku BiH 1992. Otkud toliki topovi, tenkovi, municija i avioni bosanskim odmetnicima? Nisu ih oni proizveli. Nisu ni kupili, oteli, pozajmili ili dobili na poklon. Postojao bi o tome neki valjan dokument. Drugo, otkud toliko oficira JNA u pobunjenickoj vojsci. Ako su dezertirali morao bi biti neki zvanicni dokument ili potjernica. Ipak je to po njihovim zakonima kaznjivo djelo. A oni se Srbijom setali kao oslobodioci. Ako su prekinuli radni odnos, morao bi biti sporazum o prekidu i nebi mogli biti na platnom spisku Vojske SRJ, niti bi ih ona mogla unaprjedjivati, penzionisati, zbrinjavati, lijeciti... Sve jasno kao dan. Srbija je svojim ljudstvom i tehnikom vodila rat protiv Republike BiH. Nikakav gradjanski ili vjerski rat. Klasicna vojna i politicka agresija. Srbija mora odgovarati za agresiju i strašne posljedice po građane, državu i Bosansko društvo.

Veriga

***

Veriga

***

Veriga

Cije su nacije u BiH? Ako su Srbije ili Hrvatske, zar nisu nacionalne manjine. Da nam bude jasno: To su nacije nepostojece Jugoslavije-SHS. Ne postoje te kategorije Ustavno kao nacije! Nasa nacija je Bosanskohercegovacka (Bosanska). Ono sto se srbi i hrvata po BiH nije dijaspora ni Srbije ni Hrvatske! Samo neuki ne shvataju da Srbija i Hrvatska nemaju nikakva pravnog osnova “skrbiti” o nacijama nepostojece Jugoslavije izvan maticnih drzava. To nisu njihovi narodi!! Nasim politicari trebaju reci vlastima Srbije i Hrvatske, pred novinarima: “Vi nemate dijasporu u BiH. Prestanite se mijesati u nase odnose.”

***

***

***

***

/ Najnovije