Majka ubijenih dječaka o presudi Mladiću: Želim mu dug život i patnju

1
Radiosarajevo.ba
Majka ubijenih dječaka o presudi Mladiću: Želim mu dug život i patnju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Polaganje cvijeća u Sarajevu

U sarajevskoj ulici Sedrenik danas su se okupili građani i članovi ''Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92-95'' povodom obilježavanja godišnjice zločina iz 1992. godine.

Naime, na današnji dan se desio jedan od najtežih zločina u kojem su agresorske snage granatom usmrtile četiri osobe, od kojih troje djece iz jedne porodice - porodice Bojadži.

U dvorištu porodične kuće u ulici Sedrenik 171 u popodnevnim satima na mjestu su poginuli braća Fehim (17) i Mirza (12) Bojadži, njihova rodica Amina Bojadži (14), a život je izgubio i 24-godišnji mladić Sakib Prašović.

Halida Bojadži imala je posebnu poruku za osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Najteže što je 29 godina isto sve, ništa se ne mijenja, njih nema. Što se tiče presude Ratku Mladiću, da mu bog dadne jako dug život i veliku patnju, bolest, da mu komadi mesa otpadaju, a da nema lijeka u svijetu za njega i njegovog saradnika. Jer kako god je moju djecu raskomadaju, da mu bog da veliku patnju od mene", rekla je majka iz porodice Bojadži.

Sve o presudi Mladiću čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije