Majka dvojice učenika iz škole u Banjoj Luci tvrdi da spiska nije bilo

0
Radiosarajevo.ba
Majka dvojice učenika iz škole u Banjoj Luci tvrdi da spiska nije bilo
Foto: Pixabay / Školske klupe

Majka dvojice učenika iz iste škole kaže da je incident koji je učenik napravio u školi možda bio način na koji je on želio da potraži psihološku pomoć i pomoć drugih stručnjaka i nastavnika koji rade tu sa njim.

Majka dječaka koji idu u Osnovnu školu Georgi Stojkov Rakovski Bojana Malešić kaže da će trebati malo više vremena da se panika koja se podigla zbog pogrešnih informacija smiri.

"Definitivno, nema razloga za paniku. Spisak za koji je rečeno da postoji, ne postoji. Dijete je samo iznijelo neko svoje mišljenje", rekla je Malešević.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Pokazala je i zabrinutost za mentalno stanje dječaka: "Možda dijete ima neki problem za koji mi ne znamo. Institucije će sada dublje ući u taj problem, pokušat će da riješe taj problem, da razgovaraju i sa djetetom i roditeljima. Postoji mogućnost da se taj problem riješi bez panike. Roditelji zaista nemaju razloga da djecu ne šalju u školu, da budu u nekom strahu što se toga tiče. Sve mjere su preduzete, policija je angažirana."

Dodala je i da policija nije zaposlena da bi čuvala djecu i školu od nasilnika: "Radi se o djetetu mlađem od 14 godina. Nemaju sva djeca sposobnost i mogućnost da urade ono što je uradio mali Kosta. Ne trebamo se osvrtati unazad i vraćati na te događaje, koji su se nažalost desili."

Učenik iz BiH digao policiju na noge: Prijetio đacima da će napraviti spisak likvidacije

Učenik iz BiH digao policiju na noge: Prijetio đacima da će napraviti spisak likvidacije

"Molim vas da se svi smirimo i urazumimo. Škola, Centar za socijalni rad, policija i mi kao roditelji ćemo biti tu kako bismo pomogli dječaku. Ne treba da se etiketira bilo ko, da se kači na zid srama i da se provlači dijete kao da je kriminalac", zaključila je Malešević.

Podsjećamo, Banju Luku je potresla vijest da je jedan učenik viših razreda Osnovne škole Georgi Stojkov Rakovski prijetio učenicima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u školi u Beogradu, gdje je učenik ubio devetero djece i radnika obezbjeđenja. Roditelji su za tu informaciju saznali iz medija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije