Majka Davida Dragičevića poručila "opoziciji" u RS-u: Dosta i vas, bagro

Radiosarajevo.ba
Majka Davida Dragičevića poručila "opoziciji" u RS-u: Dosta i vas, bagro
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Suzana Radanović

Proteklih dana objavljeno je kako je u Beču osnovano udruženje Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine.

Na Facebook grupi Pravda za Davida potom je objavljeno kako je i stranica Udruženja pala zbog velikog interesovanja ljudi za pristup ovom pokretu, a među njima, kako se doznaje, ima i političara iz RS-a, koji pripadaju opoziciji.

Tim se povodom oglasila i Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banje Luke, čije ubice nikad nisu otkrivene, uhapšene, niti je slučaj dočekao pravdu.

"Imam nešto da poručim 'opoziciji', vidim da se pokušavaju uvući među Pravdu za Davida, kao oni bi da pomognu narodu... E, ovako, izbore ste dobili na konto Pravde za Davida i predali svojim jaranima u poziciji, vidjeli smo šta se poslije dešavalo - prelijetanje papaka", poručila je Suzana.

Navela je kako su izašli na Trg i zakleli se da neće ući u skupštinu (neki čak i u djecu).

"Slagali ste. Sad hoćete da navodno podržite ljude koje policija maltretira svako veče pred Hramom. Izvolite na Trg svi vi iz 'opozicije', svako veče mitingujte, zahtijevajte da se prekine progon poštenog naroda, izvolite izađite iz Skupštine. Imate milion načina, a vi bi baš među ljude iz Pravde za Davida.

Dosta vas je bilo bagro. Dalje od Pravde za Davida, dalje od poštenih ljudi. Vi ste svoju čast i obraz dokazali", naglasila je Suzana Radanović.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida"; od tog datuma počinje progon članova grupe Pravda za Davida, a Davidov otac, Davor Dragičević, iz straha za sopstveni život, pobjegao je iz BiH te sad živi u Austriji...

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije