... / Sramota policije u RS-u: Novi progon članova grupe Pravda za Davida

16. 06. 2019. u 18:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 51

Policija će u narednom periodu podnijeti na desetine prekršajnih prijava protiv građana koji su se mjesecima mirno okupljali u porti Hrama Hrista Spasitelja u centru Banje Luke kako bi tražili pravdu u slučaju ubijenog mladića Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.

Prijave će biti dostavljene Osnovnom sudu u Banjaluci, a postupajuće sudije za prekršaje odlučiće o visini novčanih kazni.

Odlično obaviješteni izvor Srpskainfo otkriva da je policija mjesecima bilježila svaki skup i radila na identifikaciji onih koji su se okupljali u porti hrama.

Podsjetimo, na gotovo identičan način policija je “snimala” višemjesečne skupove “Pravde za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine, a onda su sve prijave dostavljene Osnovnom sudu u Banjoj Luci, podsjeća Srpskainfo.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida"; od tog datuma počinje progon članova grupe Pravda za Davida, a Davidov otac, Davor Dragičević, iz straha za sopstveni život, pobjegao je iz BiH te sad živi u Austriji...

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

NEMA KOMENTARA