Magazinovića pitali kako se osjeća kao Srbin u Sarajevu: "To je grijeh"

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Cccc

Srbin koji ne zastupa srpske interese može proći u Sarajlabadu. Šta će , aki želi tu da živi, mora vam lagati i hvaliti vas. Ako vam kaže istinu u lice, satanizovaćete ga i otjerati.

Cccc

Srbin koji ne zastupa srpske interese može proći u Sarajlabadu. Šta će , aki želi tu da živi, mora vam lagati i hvaliti vas. Ako vam kaže istinu u lice, satanizovaćete ga i otjerati.

*

A što ne pitate one Srbe koji su morali otići iz vašeg Sarajlabada. Vi ste navikli da slušate samo laži i ono u šta želite da vjerujete! Pogledajte malo objektivne činjenice, ako ste u stanju!

Salkan

A šta su to interesi srpskog naroda?Da pobiju i protjeraju nesrbe?Da zive u zemlji u kojoj se nesrbi ako ih i ima nista ne pitaju?Ja kao Srbin koji je rodjen i zivi u Sarajevu i kojeg niko nije tjerao iz Sarajeva mogu reci da ste vi cetnici gamad i smece i da mi sw gadite!

Koji su morali otici!

Od curka 80 hiljada Srba koji su otisli i Sarajeva, dobar dio njih su otisli ne zato sto su morali nego zato sto su htjeli. Drugi dio je mirao ili tako izabrao zbog cetnucke opsade. Treci dio su otisli zabig ekonomskih razloga kao i mnigi Bosnjaci. Tek manjina je otisla jer je morala zbog nacionalne netrpeljivosti koja se kod bosnjaka mjeri u promilima u odnisu na onu koju pokazuju Srbi u mjestima gdje su dominatni.

09

Od curka 80 hiljada Srba koji su otisli i Sarajeva, dobar dio njih su otisli ne zato sto su morali nego zato sto su htjeli. Drugi dio je mirao ili tako izabrao zbog cetnucke opsade. Treci dio su otisli zabig ekonomskih razloga kao i mnigi Bosnjaci. Tek manjina je otisla jer je morala zbog nacionalne netrpeljivosti koja se kod bosnjaka mjeri u promilima u odnisu na onu koju pokazuju Srbi u mjestima gdje su dominatni. ka Koji su morali otici! Jel ti stvarno to misliš, ili se zajeb...?!

MDMMD

A što ne pitate one Srbe koji su morali otići iz vašeg Sarajlabada. Vi ste navikli da slušate samo laži i ono u šta želite da vjerujete! Pogledajte malo objektivne činjenice, ako ste u stanju! ka * Nisu morali, nego su htjeli. Ali, istina je jedna. Sa predratnim muslimanima Srbi su mogli i mogu. Sa ovom halasom sto je sljegla, tesko da mogu. Niiko od njih, cast malom broju izuzetaka, nece ni da pozdravi Srbina, gledaju ih kao da su vanzemaljci, a kad u ambulanti cuju hriscansko ime, sve se glave okrenu i bleje u doticnu osobu.

JA1

@Cccc, srbin koji zastupa bosanske interese je dobrodosao u SA ali nije u RS, sta cemo sad.

Koji su morali otici!

. ka MDMMD<< Ne romantiziraj. Generacijama usadjivana mrznja prema bosnjacima (srpski. turcima) i rasizam prema samim sebi progovori iz tebe. Ogromna vecina prijeratnih sarajevskih srba su bili prva ili druga generacija. Sto znaci, sljegli sa Romanije, iz istocne Hercegovine i slicnih mjesta. Njihov seljakluk je bio u ravni sa ovim bosnjackih izbjeglica s tim sto je nosio dodatnu dozu bahatosti jer je Jugoslavija bila primarno srpska drzava. Dalje, i sama ta migracija stanovistva je uzrokovana velikosrpskom agresijom. Nagli priliv provincijskog stanovnista nemonovno izaziva moralni pad u velegradu jer remeti prirodan tok kultivizacije novopridoslog stanovnistava. Sto ce reci, i to ide na cetnicku adresu.

Stidimo se

Srbi iz Sarajeva nisu otjerani. Pozvao ih je Krajišnik da odu, čak im je bilo naređeno da odu (period reintegracije). U mom naselju je u ratu bilo bilo Srba, ne mali broj.

***

***

/ Najnovije