Magazinović: Pošto se Dodik bavi tim ko i gdje može šetati, evo da najavim da dolazim u Banja Luku

10
Radiosarajevo.ba
Magazinović: Pošto se Dodik bavi tim ko i gdje može šetati, evo da najavim da dolazim u Banja Luku
Foto: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Saša Magazinović

"Podržavam opravdani zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine."

Naveo je ovo danas na društvenim mrežama Saša Magazinović, šef kluba zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Zastupničkom domu državnog Parlamenta. 

Kako Magazinović poentira:

Novi uspjeh sjajne Ade Avdagić: Donijela Bosni i Hercegovini još jednu medalju

Novi uspjeh sjajne Ade Avdagić: Donijela Bosni i Hercegovini još jednu medalju

"Ovaj zahtjev je izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja. Ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je posebna tema."

Potom zastupnik SDP-a citira spornu Dodikovu izjavu koji je ranije danas izjavio: "Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći."

"Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banjaluku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije