Magazinović: Neki uživaju blagodati zaštite države BiH da mogu da ne rade

2
Fena
Magazinović: Neki uživaju blagodati zaštite države BiH da mogu da ne rade
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Saša Magazinović

Predsjedavajući Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović izjavio je, komentirajući nedolazak zastupnika iz RS na današnju sjednicu Predstavničkog doma, da "neki uživaju blagodati zaštite države Bosne i Hercegovine da mogu da ne rade, a da primaju platu“.

"Treba da su zahvalni to istoj državi da je štite i vole. Jer ovo nigdje na svijetu ne bi moglo. Ovako ih BiH voli i štiti, a oni joj baš ne vraćaju na isti način", rekao je Magazinović.

Također je kazao da ne zna šta će biti na sjednici u četvrtak kada se poslanicima treba obratiti visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt kako bi iznio svoje viđenje trenutne političke situacije u BiH.

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

"Sumnjam da će biti mogućnosti da se postavljaju pitanja, jer u pismu koje je poslao Parlamentarnoj skupštini stoji obraćanje", naveo je Magazinović.

Ovom prilikom komentirao je najave o mogućem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

"Mislim da Izetbegović pravi grešku. Dakle, ovdje nije do Vučića, nego je do Izetbegovića i nije problem sastanak i razgovor, nego je problem ko ga obavlja. Ako je to razgovor između ljudi koji su predstavnici država onda je logično da u ovom trenutku predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovara s Vučićem, a Izetbegovic može razgovarati naprimjer s Dačićem", smatra Magazinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije