Lukač: Postoje određena nova saznanja u slučaju Davida Dragičevića, ali...

Fena
Lukač: Postoje određena nova saznanja u slučaju Davida Dragičevića, ali...
Vijesti.ba / Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je danas da postoje određena nova saznanja u “slučaju Davida Dragičevića”, ali da te detalje treba da saopći nadležno tužilaštvo.

“Ostavljam da to iznese Tužilaštvo onog trenutka kada budu smatrali da je to potrebno te da preduzmu sve potrebne radnje da bi slučaj bio riješen”, rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci i ponovio da je policija u potpunosti na raspolaganju tužilaštvu kada je riječ o rasvijetljavanju tog slučaja.

Potvrdio je da je na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a prvi put otkako je ministar “doživio konstruktivnu raspravu” o informaciji o stanju sigurnosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine.

“Ukazivano je na probleme i razgovarano o mogućnosti poboljšanja određene situacije”, rekao on.

Kada je riječ o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, Lukač je rekao da MUP intenzivno sarađuje s policijom Srbije te da je i uhapšena jedna osoba, ali da u ovom trenutku ne može govoriti ko su nalogodavci, niti o motivima Krunićevog ubistva, jer istraga nije završena.

Potvrdio je i da se došlo do novih detalja i u istrazi ubistva Damira Ostojića prošle godine u Banjoj Luci, a koja mogu upućivati na izvršioca tog krivičnog djela.

Lukač ističe i da mu je nejasno zašto se Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci umjesto osumnjičenim za ubistvo Bojana Koprene u Kolima kod Banje Luke 2014. godine, bavi inspektorima Uprave za organizovani kriminal MUP-a.

“Ovdje se radi o nesvakidašnjem događaju kada je riječ o odnosu pomenutog tužilaštva. U ovom slučaju imamo izvršioce, ali i svjedoke ubistva i kada smo ih priveli Tužilaštvo nije htjelo da ih prihvati, niti sasluša. Nažalost, iako imamo sva saznanja i dokaze u ovom slučaju da je tužilaštvo obustavilo istragu protiv osumnjičenih osoba i okreće je, ne znam zbog čega, na drugu stranu optužuju naše inspektore za iznuđivanje iskaza”, dodao je ministar policije RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije