Ljiljan Ljuta greda: Na Vlašiću se otvara spomenik "General Mehmed Alagić"

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mustafa

Mehmed je bio meni najdraži general a njegovo javljanje sa Kupresa je ostalo u meni trajno u sječanju.Neki zli ljudi zbog fotelje su mu nanijele tešku i neoprostivu patnju.Generale hvala ti.

Vlasic. Od imenice Vlah...

A generala to nije ni vidjelo. Za generala se prvo zavrsi vojna akademija, prodje od potporucnika do pukovnika (jedno 35 godina staza minimum), pa se onda mozda postane general. A ne polupismeni poluseljacici kao u vas, a bogami isto tako i u nas! Da, da, znam, postoji ta kategorija ratni general, znam... ali ne vjerujem u nju.

Normalno da ne vjeruješ

A generala to nije ni vidjelo. Za generala se prvo zavrsi vojna akademija, prodje od potporucnika do pukovnika (jedno 35 godina staza minimum), pa se onda mozda postane general. A ne polupismeni poluseljacici kao u vas, a bogami isto tako i u nas! Da, da, znam, postoji ta kategorija ratni general, znam... ali ne vjerujem u nju. ka Vlasic. Od imenice Vlah... * Kad rata nisi vidio. Imao si 6 godina kad je prošli bio, nikad to nisi istinski doživio, porastao si i obitavaš među budalama i misliš da si pametan jer si pročitao teze i istorije koje je napisao neki lažov i varalica. Da, u ratu je moguće postati general. A ako te pak zanima i dodjeljivanje činova u bivšoj JNA, prije ovih bratoubilačkih ratova je i u toj armiji, koja nekad i jeste bila prava i respektabilna (dok je nisu potpuno preuzeli međedi i DB Srbije), generalski čin mogao imati samo neko ko je imao ratna iskustva. Van Juge ili u njoj. Provjeri.

⚜️!

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Jelde?

A generala to nije ni vidjelo. Za generala se prvo zavrsi vojna akademija, prodje od potporucnika do pukovnika (jedno 35 godina staza minimum), pa se onda mozda postane general. A ne polupismeni poluseljacici kao u vas, a bogami isto tako i u nas! Da, da, znam, postoji ta kategorija ratni general, znam... ali ne vjerujem u nju. ka Vlasic. Od imenice Vlah... * Šta ti je bio Mladić po činu prije rata u Sloveniji i Hrvatskoj i kako je zaradio generalski čin? Raspitaj se malo.

Nazalost sam ucestvovao i NIKAD VISE NECU!

* Kad rata nisi vidio. Imao si 6 godina kad je prošli bio, nikad to nisi istinski doživio, porastao si i obitavaš među budalama i misliš da si pametan jer si pročitao teze i istorije koje je napisao neki lažov i varalica. Da, u ratu je moguće postati general. A ako te pak zanima i dodjeljivanje činova u bivšoj JNA, prije ovih bratoubilačkih ratova je i u toj armiji, koja nekad i jeste bila prava i respektabilna (dok je nisu potpuno preuzeli međedi i DB Srbije), generalski čin mogao imati samo neko ko je imao ratna iskustva. Van Juge ili u njoj. Provjeri. ka Normalno da ne vjeruješ ................................................ Ti znas, podrumasu, i koliko sam ja imao godina i jesam li ucestvovao. Pitaj seku zna li i ona stagod o meni?

***

***

Bio (pot)pukovnik, napredovao za jedan cin?

* Šta ti je bio Mladić po činu prije rata u Sloveniji i Hrvatskoj i kako je zaradio generalski čin? Raspitaj se malo. ka Jelde? .................. Dje zapelo?Zlocinac jeste bio. Ali i redovni oficir JNA. (MODERU, MAJMUNEEEEE, brises sto ja pisem da je Mladic zlocinac, hoces da pocnem pisat da je vitez? Haj jos jednom obrisi!)

/ Najnovije