Ljetni dani se nastavljaju u BiH, temperature do 25 stepeni: Najavljena kiša, ali neće dugo padati

0
Radiosarajevo.ba
Ljetni dani se nastavljaju u BiH, temperature do 25 stepeni: Najavljena kiša, ali neće dugo padati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Jesen u Velikom parku

Jutros je oblačno sa slabom kišom na području Krajine. U većem dijelu zemlje je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 3; Bugojno, Drvar i Livno 6; Jajce i Zenica 8; Bjelašnica i Grude 9; Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 10; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 11; Bihać, Mostar i Zvornik 12; Gradačac i Trebinje 13; Neum 17°C.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje uglavnom na području Krajine i sjeveru Bosne, a lokalno može padati i u centralnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

U Sarajevu umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Nedim Sladić se iz Engleske javio u TV programu uživo: 'Uživajte u oktobru dok možete'

Nedim Sladić se iz Engleske javio u TV programu uživo: 'Uživajte u oktobru dok možete'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike i stabilno, sunčanije vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije.Tokom jutra poželjno je biti malo oprezniji, po potrebi umanjiti boravak na otvorenom, pretežno usljed moguće pojave magle. Preporučuje se slojevito odijevanje, obzirom da bi uz natprosječne temperature za ovo doba godine i osjet sparine mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 26.10.2022., u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu do 25°C. 

U četvrtak, 27.10.2022., u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C. 

U petak, 28.10.2022., u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije