Ljekari, političari, eksperti...Danas sjednica o zagađenosti zraka u FBiH

Fena
Ljekari, političari, eksperti...Danas sjednica o zagađenosti zraka u FBiH
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas će u Federalnom parlamentu održati uvodno izlaganje na tematskoj sjednici o zagađenosti zraka u Federaciji BiH.

Tom prilikom, rekla je Đapo, bit će predstavljena stručna prezentacija, koju su pripremile stručne službe resornog ministarstva.

"Kao goste na sjednici očekujemo direktora Hidrometeorološkog zavoda, predstavnike Fonda za zaštitu okoliša, te gradonačelnike Sarajeva, Zenice, Tuzle i Lukavca budući da su to najzagađenije sredine", nevela je.

Po njenim riječima, doprinos tematskoj sjednici trebaju dati i predstavnici nevladinih organizacija s kojima Federalno ministarstvo okoliša i turizma ima partnerski odnos.

"Oni imaju eksperata od kojih se puno toga može naučiti. Drago mi je da će Parlament Federacije razmatrati zagađenost zraka, koja je veoma bitna tema za život građana Federacije"; rekla je federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo uoči današnje sjednice.

Organiziranje navedene tematske sjednice Predstavničkog doma inicirala je poslanica Amra Haračić iz Lukavca kojoj se u tome pridružila poslanica Alma Kratina iz Zenice.

Među relevantnim predstavnicima za učestvovanje na sjednici pozvani su i ljekari zbog opasnosti zagađenja zraka po ljudsko zdravlje i alarmanatnih nezvaničnih zaključaka o sve češćem obolijevanju ljudi od karcinoma usljed toga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije