Livno jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Livno jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do subote
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilidža danas

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije je na sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Livno 10; Bjelašnica 11; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo i Tuzla 14; Bijeljina 15; Drvar, Gradačac, Grude i Široki Brijeg 16; Bihać, Stolac i Zenica 17; Prijedor i Sanski Most 18; Trebinje 21; Mostar 22; Neum 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake. Pretežno sunčano se očekuje u drugoj polovini dana. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C. U Sarajevu pretežno oblačno dio prijepodneva. Zatim se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

U četvrtak u Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije