Lijepe vijesti: Zakon o ujednačavanju penzija pripadnicima Oružanih snaga BiH

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pender

Što uzimaju razliku iz fonda PIO. od drugih penzionera koji su svojim radom zaradili svoju penziju.Ako im je data povlastica neka ih onda finansira ministarstvo iz budžeta. Po ovome sada će ostalim penzionerima penzije ostati na istom nivou i ne mogu očekivati nikakvo povečanje. Deliću živi ti od 675 KM kolika je prosječna samostalna penzija.

user1687822388

Moj otac je brigadir u penziji i bio je pripadnik oružanih snaga a neki kapetančić, takodje pripadnik oružanih snaga ima duplo veću penziju od njegove. On je to prihvatio i zadovljio se ali ja nikada nisam mogao da prihvatim grešku koju je napravio mamlaz koji se nekada nešto pitao. Takva nepravda nikada neće moći da se ispravi..****a im *****ina..fujj..prokleti bili oni koji su odgovorni pa makar se kletva vratila meni..

user1687822388

Moj otac je brigadir u penziji. Njegov čin debelo je opravdan sa srednjom Vojnom školom, sa Vojnom akademijom, sa učešćem u ratu i na kraju sa fakultetom Političkih nauka. Ukrali su mu pola penzije i sada neki kapetančić ima duplo veću penziju od njegove. Lično znam za slučaj jednog kapetana čija je penzija 2 500 km. Moj otac se zadovoljo i prihvatio je ali ja nikada neću moći da prihvatim. Takva nepravda nikada neće moći da se ispravi. Prokleti bili oni koji su odgovorni..i proklinjaću dok sam živ.

Suki

Smjena neznalicama Lagumdziu pod hitno vratiti i bih imenovati ljude koji će se boriti za bih....

/ Najnovije