Lijepe vijesti: Okončana je potraga za nestalom Nađom Čokić

2
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Okončana je potraga za nestalom Nađom Čokić
Foto: Facebook / Nađa Čokić

Nakon višesatne potrage za nestalom Nađom Čokić pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo su uspješno okončali potragu.

Prilikom pronalaska nestale obavještena je porodica Policija PU Novi Grad Sarajevo i JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a nakon toga je upućena na daljnje medicinske pretrage.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima, medijima Policijskim upravama Novi Grad Sarajevo i Ilidža uposlenicima JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Službi civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo na koordiniranoj saradnji prilikom pronalaska nestale osobe.

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Ovo je treća potražna akcija od subote 12. augusta 2023. godine na području Općine Novi Grad Sarajevo koje su uspješno rješene od strane pripadnika GSS Novi Grad Sarajevo, a važan podatak je da su sve nestale osobe pronađene žive jer se na vrijeme angažiovala Gorska služba spašavanja što pokazuje jedan uređen sistem na području Općine Novi Grad Sarajevo i sinhronizovan rad službi tj. Policije Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo te građana i medija.

A također ističemo da smo učestvovali i u akciji koja se odvijala 13. augusta 2023. godine u neposrednoj blizini Vodopada Skakavac sa kolegama GSS Kantona Sarajevo gdje je spašena povrjeđena planinarka. Naši volonteri su zlato današnjeg društva", stoji u objavi na Facebook stranici GSS Novi Grad Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije