Lijepe vijesti šalju meteorolozi za naredne dane: Objavili prognozu do četvrtka

1
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti šalju meteorolozi za naredne dane: Objavili prognozu do četvrtka
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Otes

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 4; Bugojno i Srebrenica 6; Drvar, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 7; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zenica 8; Ivan-sedlo 10; Livno i Mostar 12; Trebinje 13; Grude 14; Neum 16 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 3hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Prognozirana količina padavina širom zemlje je uglavnom između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 45 litara. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

U Sarajevu oblačno sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Sa noćnim satima biće i hladnije, što će dodatno kvariti opštu sliku. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 9.11.2021., u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša prije podne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, jugu zemlje do 19°C.

U srijedu, 10.11.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U četvrtak, 11.11.2021., prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije