Lijepa vijest: Evo gdje se ponovo priznaju diplome iz Bosne i Hercegovine

4
Fena
Lijepa vijest: Evo gdje se ponovo priznaju diplome iz Bosne i Hercegovine
Foto: EFSA / Ilustracija / Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i inovacije i ENIC-NARIC centar Republike Slovenije informisali su da će Republika Slovenija, od ponedjeljka, 19. juna ove godine, nastaviti sa razmatranjem pojedinačnih zahtjeva za priznavanje diploma visokog obrazovanja iz Bosne i Hercegovine, čime je deblokiran proces vrednovanja i priznavanja visokoškolskih diploma stečenih u BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Navedena aktivnost rezultat je intenzivne višemjesečne komunikacije Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i nadležnih obrazovnih vlasti sa Ministarstvom za visoko obrazovanje, nauku i inovacije Republike Slovenije, s ciljem zaštite stečenih prava osoba koje su visokoškolske diplome stekle u BiH.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH podsjećaju, da je ENIC-NARIC centar Republike Slovenije 24. oktobra 2022. godine obustavio razmatranje pojedinačnih zahtjeva za vrednovanje i priznavanje visokoškolskih diploma stečenih u Bosni i Hercegovini, a zbog, kako je u saopćenju slovenačkog ENIC-NARIC centra navedeno, "nedostajućih, nejasnih i neusklađenih informacija u vezi s akreditacijom visokoškolskih institucija i studijskih programa u Bosni i Hercegovini".

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije