Lijepa vijest: UNSA bilježi porast međunarodnog ugleda na svjetskim rang listama univerziteta

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

JelVasStid

Od nastanka univerziteta nije bilo gore stanje.

Error

Nikad nisam sumnjala u strucnost nasih profesora na svim univerzitetima Oni su zaista jedna elitisticka vojska znanja E sad sto ste vi mediji placeni za ublehu sikaniranje i sirenje negativnosti u zemlji to je nesto drugo. Naravno da je stvar i roditelja kako i u kojem duhu odgajaju djecu. jel za prestiz da se pokazu kako mogu sto prelazi u oholost ili ih osposobljavaju za zivot da bi zaista uspjeli da uticu na napredak drustva kroz svoje znanje i djelovanje U srednjoj skoli vec pricaju kako im je zemlna fuj i kako je sve tudje ljepse i sladje a ne odgajaju se i kroz skolstvo da rade da se pokrenu i oni i drustvo i zemlja nego ih jos i profesori ohrabruju u tom pljuvanju sto je sramno

333

Nakon 30 godina se konacno Univerzitet pomice sa samog dna. Da bi se trend nastavio, onda nema vise laznih diploma, plagijata, "profesora", "asistenata", pojavljivanja predavaca jednom u godini na fakultetu, narucenih magisterija i doktorata, prozimanja kriminala i akademske sredine (kao npr. u slucaju Pravnog fakulteta), stranackog dovlacenja kadrova (odgovorno tvrdim da na javnim fakultetima u Evropi nema jedine osobe koju je dovela na fakultet politicka stranka), seksualnih i finansijskih ucjena studenata, a posebno bi bilo dobro da se onda za rektora ne kandiduje neko ko je studirao 10 godina, i sa prosjekom 7,5 nezakonito postao asistent. Sa druge strane, trebaju se poostriti naucni kriteriji i unutarnji eticki nadzor rada UNSA. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati akademski radnici koji imaju objavljene radove u peer reviewed naucnim casopisima. To samo ovdje mogu prodavati maglu o svojim "objavljenim" tekstovima. Ukratko, oko 90% kadra UNSA bi trebalo rastjerati, i bio bi red da se mnogobrojnim gradjanima BiH koji su zavrsili ozbiljne fakultete vani njihove diplome konacno automatski priznaju. Mozda se i pronadje neko ko bi studentima prenio znanje i ko nas ne bi sramotio po inostranstvu predstavljajuci se kao akademski gradjanin. I @Error, mladim ljudima i studentima je svo ovo vrijeme stvarno bilo od koristi sto su svi zatvarali oci nad katastrofalnim stanjem i sto niko nista nije uradio da se to promijeni, vec vrlo rado pristajao da se ponizava i bude dio mocvare.

/ Najnovije