Lijepa vijest: U bh. gradu uručeni zlatnici prvim bebama u 2022. godini

0
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: U bh. gradu uručeni zlatnici prvim bebama u 2022. godini
Twitter / Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović: Buket cvijeća za majku

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas zlatnike za dva dječaka – prvorođene bebe u 2022. godini, a njihovim majkama bukete cvijeća.

Nakon uručenja poklona rođenim bebama i njihovim majkama, od kojih je jedna iz Zvornika, a druga iz Vlasenice, Stevanović je rekao novinarima da je ovo nagrađivanje postalo tradicionalno.

Ističući da grad Zvornik generalno stimuliše rađanje, Stevanović je rekao da će ove godine biti izdvojeno 400 KM jednokratno za prvorođenu bebu, a za treće i svako naredno dijete u porodici po 600 maraka.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić posjetili su Opću bolnicu Prim.dr. Abdulah Nakaš gdje su darovali prvu bebu koja se rodila u ovoj bolnici u 2022. godini.

Uz čestitke majci Samki Hasibović koja je jutros oko 7 sati na svijet donijela zdravog dječaka koji je dobio ime Vedad, Karić i Hadžibajrić darovali su bebu novčanim darovima od po 500 KM.

Gradonačelnica Karić uputila je čestitke sretnoj majci, kao i ljekarima i medicinskom osoblju Opće bolnice i zaželjela im sretan početak 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije