BiH ima još jednog Skaku: Gradonačelnik pogrešnoj majci čestitao prvu bebu u 2022.

0
Radiosarajevo.ba
BiH ima još jednog  Skaku: Gradonačelnik pogrešnoj majci čestitao prvu bebu u 2022.
Foto: HDZ BiH / Mario Kordić

Mario Kordić (HDZ BiH), gradonačelnik Mostara čestitao je pogrešnoj porodilji rođenje prvog Mostarca u 2022. godini.

Prva beba rođena u novoj godini u gradu na Neretvi je sin Sanje Bisić. Sanja je rodila zdravog dječaka koji je prilikom poroda bio dugačak 54 cm, a težina bebe bila je 3,9 kg. Inače, Sanja je rođena 1982. godine, a porod je protekao bez poteškoća.

Slijedom informacija koje je ranije objavila KB "dr. Safet Mujić", i gradonačelnik Mostara Mario Kordić posjetio je Elmu Ramić Domazet, smatrajući kako se radi o prvoj bebi rođenoj u 2022. godini u Mostaru, piše portal Bljesak.

Treba naglasiti da se ne radi o pogrešci Kordića, već je on takvu informaciju dobio.

Sličnu pogrešku 2019. godine napravio je nekadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Skaka je, umjesto prvo, darivao drugo novorođenče u 2019. godini, ako se u obzir uzmu zvanični podaci Opće bolnice i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nekoliko minuta poslije ponoći 1. januara 2019. godine Skaka je stigao u Kliniku za akušerstvo i porodiljstvo u KCUS-u kako bi darivao sretnu majku i prvu bebu koja je rođena u Sarajevu u 2019. godini.

Ne bi tu bilo ništa sporno da se devet minuta ranije, tačno u ponoć, u Općoj bolnici u glavnom gradu BiH nije porodila jedna majka i tako na svijet donijela prvo novorođenče u 2019. godini u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije