Benjamina Karić i Hadžibajrić darovali prvorođenu bebu: Evo po koliko su novca dali

4
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić i Hadžibajrić darovali prvorođenu bebu: Evo po koliko su novca dali
Foto: Općina Stari Grad / kartić i Hadžibajrić u Općoj bolnici

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić posjetili su Opću bolnicu Prim.dr. Abdulah Nakaš gdje su darovali prvu bebu koja se rodila u ovoj bolnici u 2022. godini.

Uz čestitke majci Samki Hasibović koja je jutros oko 7 sati na svijet donijela zdravog dječaka koji je dobio ime Vedad, Karić i Hadžibajrić darovali su bebu novčanim darovima od po 500 KM.

“Sve bebe koje se rode u Sarajevu 1.januara dobit će naše čestitke i novčane darove. Odlučili smo da tako barem malo uljepšamo sumornu svakodnevnicu i početak ove godine, a i da olakšamo njihovim roditeljima. Prvorođenoj bebi i majci smo darovali 500 KM u želji da ih potroše u zdravlju i radosti, a sve ostale bebe, nevezano kojoj općini po rođenju pripadaju, dobit će od Općine Stari Grad po 300 KM”, izjavio je Hadžibajrić.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Dodao je da su spremni darovi i za majku blizanaca koja se noćas porodila na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, te da je planirano da gradonačelnica Karić i on daruju i ove bebe po izlasku iz bolnice.

Gradonačelnica Karić uputila je čestitke sretnoj majci, kao i ljekarima i medicinskom osoblju Opće bolnice i zaželjela im sretan početak 2022. godine.

“Ovo je najljepši način za početak jedne godine i jednog novog poglavlja u životu porodice koja je dobila dijete. Od srca čestitam roditeljima i želim im da njihov dječak, kao i sve druge bebe, imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo. Želim istaći da ćemo čim to bude moguće darovati i bebe blizance koji su se noćas rodili na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, odmah po izlasku iz bolnice”, izjavila je Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije