Lijepa vijest: Razgovarano o uspostavi novih aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

2
FENA
Lijepa vijest: Razgovarano o uspostavi novih aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović, zajedno s direktoricom Sektora aerodromskih usluga i njenim saradnicima Vedranom Vikić, član je pregovaračkog tima koji boravi u Danskoj na "Routes Europe 2024" u Aarhusu - najvećem regionalnom skupu u oblasti avioindustrije.

Taj događaj je prilika za susret s predstavnicima aviokompanija kojima će predstaviti poticajne mjere koje Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nudi u cilju uspostave direktnih linija koje će povezati Sarajevo s novim destinacijama.

Delegacija je obavila niz sastanaka za koje vjeruju da će u narednom trogodišnjem periodu rezultirati novim konekcijama s Međunarodnim aerodromom u Sarajevu.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Sastanci su održani s predstavnicima aviokompanija Wizz Air, Eurowings, Volotea, Norwegian, Transavia, Condor, SAS, easy Jet i Lot Polish, kao i TUI koji je već potvdio leteove za predstojeću zimsku sezonu, a što će imati direktan pozitivan efekt na rast zimskog turizma.

Fokus pregovora bila je uspostava konekcija sa evropskim destinacijama Berlin, Rim, Štokholm, Dizeldorf, Kopenhagen, Pariz, Amsterdam, Eindhoven, Strasbur, Verona, Hamburg, kao i drugim destinacijama za koje postoji potencijal.

"Turizam Kantona Sarajevo nudi ogromne potencijale i mi ćemo učiniti sve što je u našim mogućnostima da otvorimo put za njegovu ekspanziju", poruka je koju je poslala ova delegacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije