Lijepa vijest iz Milića: Nakon pet dana, u šumi živa pronađena Ziba Mujić

B. T.
Lijepa vijest iz Milića: Nakon pet dana, u šumi živa pronađena Ziba Mujić
Foto: GSS Novi Grad Sarajevo / Detalj sa potrage

Peti dan od nestanka Zibe Mujić, u Rovašima kod Cerske, općina Milići, potražna akcija je završena uspješno. Ziba je pronađena živa, objavila je Gorska služba spašavanja Novi Grad, koja je učestvovala u potrazi. 

Na poziv sina i zeta nestale Zibe Mujić 13. aprila pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo su se uključili u potragu.

Ona je uz pomoć porodice, prijatelja, pripadnika GSS Novi Grad Sarajevo, Policije PS Milići pronađena živa na lokalitetu malog Udrča. Radi se o lokaciji, tačnije šumi, 800-900 metara od njene kuće. 

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Fahrudin Dobrača iz GSS Novi Grad, ona je s porodicom na putu ka Domu zdravlja Milići, gdje će biti pregledana. Prema prvim informacijama, lošeg je zdravstvenog stanja. 

Podsjetimo, GSS i lani je učestvovao u potrazi za Mujić, a kako nam je rekao Dobrača, ona je u međuvremenu još jednom bila nestala i to 29. februara, kada su je brzo našli članovi porodice. 

Spasioci iz Sarajeva imali su i podržku GSS u BiH te Civilne zaštite RS. Također, Elvir Čišić i potražni pas Rex iz Mostara su krenuli na ovu potražnu akciju, ali su odustali, jer je nestala u međuvremenu pronađena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije