Lijepa vijest: Evo koja cesta bi mogla brzo krenuti u izgradnju

3
N. Ž.
Lijepa vijest: Evo koja cesta bi mogla brzo krenuti u izgradnju
Foto: AA / Ilustracija / Brza cesta

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Hrvatske održali su zajedničku sjednicu, a jedan od najvažnijih projekata koji je raspravljan je brza cesta koja bi spajala tri zemlje. 

Radi se o cesti koja bi spojila Zagreb i Podgoricu, kroz Unsko-sanski kanton, te kroz Sarajevo. Kako za portal Radiosarajevo.ba kaže ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto, ključno će biti spajanje s mapom europskih koridora. 

"Suštiniski, pokušavamo ucrtati tu rutu u mapu europskih koridora (TEN-T) mreža. Time bi omogućili daleko lakše finansiranje te ceste i pristup europskim fondovima za bespovratna sredstva", rekao je Forto. 

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Još je dodao kako na podršku Hrvatske možemo računati. "Sada ostaje samo da se izborimo s Briselom, jer mrežu koridora usvaja Europska komisija", rekao je na kraju izjave za portal Radiosarajevo.ba ministar Edin Forto. 

Ovo su svakako odlične vijesti za građane koji žive na sjeverozapadu BiH, koji će sada još bolje biti povezani s ostatkom naše zemlje, ali i s Europskom unijom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije