Pao dogovor: Uskoro Gradska brza cesta u Kantonu Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Pao dogovor: Uskoro Gradska brza cesta u Kantonu Sarajevo
Vlada KS / Sastanak u JP Ceste FBiH

Održavanje cesta u Kantonu Sarajevo, kako zimsko, tako i ljetno, tema je o kojoj se razgovaralo na jučer održanom sastanku u prostorijama Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Sve informacije i prijedloge za unapređenje ove redovne aktivnosti razmijenili su ministri Adi Kalem i Faruk Kapidžić, uime Vlade KS, te Selmir Kovač i Satko Filipović, uime Direkcije za puteve KS, sa direktorom ovog federalnog preduzeća Ljubom Pravdićem, Nijazom Hadžikadunićem, Gordanom Kvasina i Fatom Terzić, predstavnicima Cesta FBiH, te Gordanom Čahtarević, predstavnicom Vlade Federacije BiH.

Na sastanku je, zatim, ministar Kapidžić upoznao prisutne sa informacijama vezanim za izradu glavnog projekta Gradske brze ceste za dionicu od Pofalića do Građevinskog fakulteta, sa ostvarivanjem konekcije sa Prvom transverzalom.

Dogovoreno je da će u najkraćem mogućem roku biti pokrenuta inicijativa prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, kako bi se i za spomenutu dionicu hitno pokrenulo projektovanje, te blagovremeno izvršilo usklađivanje sa projektom Prve transverzale.

"Cilj je iznalaženje što funkcionalnijeg rješenja spoja pomenutih saobraćajnica koje su od krucijalnog značaja za život i razvoj Kantona Sarajevo", istaknuto je na ovom prilikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije