Lijepa priča iz Bosanske Gradiške: Prijatelji uljepšalji dan Aliji Seleševiću

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa priča iz Bosanske Gradiške: Prijatelji uljepšalji dan Aliji Seleševiću
Foto: mrezamira.net / Aliji Seleševiću uručena veš mašina

Međuopštinsko udruženje civilnih invalida-žrtava rata je nastavilo akciju "U susret praznicima", gdje su u saradnji sa kompanijom "Mardi-trade" iz Čatrnje i kompanijom "Mepromex" darovali veš mašinu civilnoj žrtvi rata, Aliji Selešviću.

Kako kaže predsjednik Međuopštinskog udruženja civilnih invalida-žrtava rata, Marinko Zeljko, ovo je nastavak akcije "U susret praznicima", gdje su nakon Vaskrsa, uručili donaciju za Bajram.

"Ova akcija predstavlja nastavak akcije "U susret praznicima", gdje smo nakon Vaskrsa obradovali za Bajram našeg člana Aliju Seleševića. Kao što vidite Alija živi u izuzetno teškim uslovima i mi na ovaj način želimo da mu život učinimo lakšim. Ovim putem apelujemo na sve ljude da pomognu Aliji, jer je njemu svaka pomoć dobro došla".

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Zeljko je uz veš mašinu Aliju obradovo i baklavom, kojoj se Alija posebno obradovao. Inače Selešević je kao dječak stao na nagaznu minu na obali rijeke Save, nakon čega je ostao bez noge. Sada živi sam i kako kaže, nema riječi kojima bi se zahvalio na ovom gestu, prenosi mrezamira.com.

"Meni ovo puno znači. Nisam imao ni veš mašine, a evo kako živim. Teško. Ipak, ima ljudi ovako kao Marinko koji me se sjete i pomognu. Hvala im."

Iz kompanije "Mardi-trade" naglašavaju da će nastaviti pomagati svoje sugrađane i činiti maksimalan napor da ljudima u stanju potrebe pomognu koliko mogu.

"Mi bi da se prije svega zahvalimo Marinku i njegovom Udruženju na odličnoj saradnji. Nakon akcije za Vaskrs, evo sada smo napravili akciju za Bajram, gdje smo pomogli Aliju, koji zaista živi u teškim uslovima. Ja bih se zahvalio našim partnerima iz kompanije "Mepromex" koji su zajedno s nama obezbijedili ovu veš mašinu", ističe direktor kompanije "Mardi-trade" Stevo Ristić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije