Lijep gest iz Vlade Kantona za sve nove roditelje u Sarajevu: U pripremi iznenađenje i dobrodošlica

0
Radiosarajevo.ba
Lijep gest iz Vlade Kantona za sve nove roditelje u Sarajevu: U pripremi iznenađenje i dobrodošlica
Foto: Arhiv / Ilustracija

Najmlađim, novorođenim stanovnicima Kantona Sarajevo, prilikom prve prijave na osiguranje, bit će dodijeljene prve – besplatne elektronske zdravstvene kartice.

Kako je istaknuo direktor Zavoda Muamer Kosovac, ovim gestom šalje se poruka dobrodošlice njihovim najmlađim osiguranicima, te potvrđuje opredjeljenje za podršku osiguranicima, kao i za olakšanje pristupa pravima na koji god način je to moguće.

"Vodeći brigu o svim kategorijama osiguranika, pa tako i o našem najvećem blagu – našim najmlađim članovima, Zavod zdravstvenog osiguranja KS je dao prijedlog Odluke o naknadi za izdavanje elektronskih zdravstvenih kartica, kojom će se osloboditi plaćanja naknade za izdavanje elektronske zdravstvene kartice prilikom prve prijave na zdravstveno osiguranje u Kantonu Sarajevo, naši tek rođeni osiguranici, a koju je usvojio naš Upravni odbor", obrazložio je direktor Kosovac.

Lidl povlači iz prodaje jedan proizvod: 'Hitno ga vratite, ako ste ga kupili'

Lidl povlači iz prodaje jedan proizvod: 'Hitno ga vratite, ako ste ga kupili'

Podsjetio je i kako Zavod provodi i programe sufinanciranja potpomognute oplodnje već duži niz godina, zbog čega je u 2022. godini bio lider u osiguranju i proširivanju paketa prava za bračne i vanbračne partnere koji imaju poteškoće sa začećem, kao i da je izdvojio preko 4,7 miliona KM kroz refundacije za postupke biomedicinski potpomognute oplodnje, te pozitivno riješio 1.486 zahtjeva u korist osiguranika, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije