Lideri opozicije stigli na sastanak sa Palmerom i Eichorst

2
Radiosarajevo.ba
Lideri opozicije stigli na sastanak sa Palmerom i Eichorst
Foto: Dž. K / Lideri opozicije stigli na sastanak sa Palmerom i Eichorst

Lideri opozicionih stranaka stigli su na radni ručak sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Mathewom Palmerom i direktoricom za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichorst.

Radni ručak bit će održan u rezidenciji američkog ambasadora u BiH, a na isti su od lidera opozicije stigli Branislav Borenović (PDP), Fahrudin Radončić (SBB), Nermin Nikšić (SDP), Mirko Šarović (SDS) i Elmedin Konaković (NiP).

Na današnjem ručku predviđeno je da prisustvuju i ambasador SAD u BiH Eric Nelson i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Podsjećamo, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst borave u Bosni i Hercegovini od subote.

Prije sastanka sa liderima opozicije, imali su sastanak i sa delegacijama SDA i HDZ koje su predvođene Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije