Lavrov sutra stiže u BiH, za ponedjeljak naređena i zabrana saobraćaja

27
Radiosarajevo.ba
Lavrov sutra stiže u BiH, za ponedjeljak naređena i zabrana saobraćaja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sergej Lavrov sa članovima Predsjedništva BiH

Ministar vanjskih poslova Rusije u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini boravit će dva dana.

Kako su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili iz MVP-a BiH, Lavrov će tokom boravka u BiH obaviti zvanične susrete sa članovima Predsjedništva BiH i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Iz MUP-a RS je saopćeno da je izdata naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za sutra (ponedjeljak) od 16:30 do 21:30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo - međuentitetska linija Kula - Istočno Sarajevo.

Alternativna dionica je Sarajevo - međuentitetska linija Dobrinja - Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića.

Zabranaji saobraća sutra će biti od 14:30 do 21:30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.
Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije