Lagumdžija: 'Tekst Rezolucije govori o krivičnoj i individualnoj odgovornosti za zločin genocida'

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

***

***

Nbs

***

Cime se zlaja ponosi, toga se pametan stidi

Rezolucija donesena mimo svih demokratskih pravila u odnosu 84:109, koja nema ni nadpolovicnu a kamoli 2/3 vecinu i vi se time hvalite? Tako sramno donesenu rezoluciju ne mozete nikom nametnuti, mozete je samo okaciti macku o rep. Jedino pozitivno sto ce proizvesti je raspad bih.

Mozes dobiti samo milion quratza odstete da pusite

na ime ratne odstete!? ka Zlaja,kad cemo im uzeti pare Znas kad, kad na vrbi zasvrbi.

Veriga

Sto se tice individualne odgovornosti tu se sudi i presude provode. Ipak, genocid je timski, planirani, politicki kolektivni, cin! Rezultat je politika sa najviseg nivoa. Poslije individualne odgovornosti sudi se kolektivnoj UZP. Sudi se politikama koje su izvele genocid. Da se obesmisle, ponize i poraze. Treca faza je anuliranje rezultata genocida sa ciljem demotivacije planiranja novih genocida. Genocidom se ne moze steci korist! Tu je i naknada za pocinjeni genocid. Zadnja faza je priznanje i iskreno izvinjenje drzave radi istinskog pomirenja i uspostave povjerenja i mira. Mi smo u drugoj fazi.

Veriga

Rezolucija donesena mimo svih demokratskih pravila u odnosu 84:109, koja nema ni nadpolovicnu a kamoli 2/3 vecinu i vi se time hvalite? Tako sramno donesenu rezoluciju ne mozete nikom nametnuti, mozete je samo okaciti macku o rep. Jedino pozitivno sto ce proizvesti je raspad bih. ka Cime se zlaja ponosi, toga se pametan stidi Vucic te uci “pameti”. Pobjeda je jasna: Rezolucija je usvojena! Tri boda su tri boda. Broj golova je manje bitan.

Bogoje

***

/ Najnovije