Kemal Kurspahić: Joe Biden će bez dileme podržati bosanstvo

7
Radiosarajevo.ba
Kemal Kurspahić: Joe Biden će bez dileme podržati bosanstvo
Printscreen / Crvena linija na N1

Uoči obilježavanja 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma, koji je u Bosni i hercegovini zaustavio rat, ali ne i omogućio funkcionalnu državu, Sjedinjene Američke Države najavljuju Rezoluciju o Dejtonskom sporazumu.

O BiH i 25 godina poslije Dejtonskog sporazuma u zanimljivoj emisiji Crvenoj liniji govorili su novinarka Mirjana Rakić, Jovan Kovačić, predsjednik East West Bridge International i Kemal Kurspahić, novinar, bivši urednik Oslobođenja i diplomata.

Autorka i voditeljica Crvene linije Marina Fratucan na TV N1 u jednom trenutku pitala je Kurspahića "da li će novoizabrani predsjednik SAD Joe Biden podržati bosanstvo ili bošnjaštvo".

Kurspahić je bio kategoričan.

"Biden će bez dileme podržati bosanstvo, zato što je on početka razumijevao tok cijepanja Bosne, to nasilje nad Bosnom, kao nasilje nad tradicijom i kulturom zajedničkog življenja. On se zbog toga osjećao pozvanim da kaže javno u Kongresu "ja ovdje nisam da budem neutralan, ja ovdje zauzimam stav i hoću da se zna". On je bio jedan od nosilaca dvostranačkog pritiska u Americi da se rat u BiH zaustavi", podvukao je Kurspahić.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije