Kuba želi definirati ekonomsku saradnju kao prioritet u odnosima s BiH

Fena
Kuba želi definirati ekonomsku saradnju kao prioritet u odnosima s BiH
/ MVP BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je danas s ambasadorom Republike Kube za BiH sa sjedištem u Budimpešti Juliom C`esar Cancio Ferrerom o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Ambasador Ferrer informirao je ministra Crnatka da će se sutra susresti s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem te naglasio da Kuba želi definirati ekonomsku saradnju kao prioritet u bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Ferrer je također informirao Crnatka o pozivu Kube delegaciji BiH za učešće na Međunarodnom privrednom sajmu u Havani koji će biti održan u novembru, a predstavlja najveći privredni događaj na teritoriji Latinske Amerike i Kariba.

Crnadak je sa sagovornikom razmijenio mišljenje o mogućoj posjeti kubanskog ministra vanjskih poslova Bruna Rodrigueza Parrile te iskoristio susret da i zvanično uputi pismo sa pozivom kubanskom ministru da posjeti BiH do kraja ove godine.

Tokom razgovora, ministar Crnadak je informirao ambasadora Republike Kube o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije