Dodik s Putinom: Saradnja RS-a i Rusije u obostranom interesu

Srna
Dodik s Putinom: Saradnja RS-a i Rusije u obostranom interesu
Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su u Sankt Peterburgu o razvoju saradnje Rusije i Srpske, te konstatovali da je to u obostranom interesu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je odličnim susret u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata u RS-u.

Dodik je za Sputnjik rekao da je razgovor sa Putinom bio sadržajan, srdačan i odličan, te da je riječ o sastanku u kontinuitu.

Putin je rekao predsjedniku RS-a da će Ruska federacija, u spoljnoj politici, zadržati iste stavove i braniti međunarodno pravo, a samim tim i međunarodni subjektivitet Republike Srpske.

"Znamo da je Rusija na različitim globalnim i na multilateralnom nivou, uvijek bila na strani međunarodnog prava i da je to pravo veoma principijelno upražnjavala i nije dozvolila nikakve stereotipe, kao što su oni koji su se širili godinama o Srpskoj o navodnoj stalnoj krivici, dežurnom krivcu i mnogo čemu drugom", naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

Predsjednik RS-a je dodao da je zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koji se pokazuje na svim multilateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, kao što je u Savjetu bezbjednosti UN, kada je riječ o izveštajima o BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije