Pogoršana situacija / Premijer KS naredio obustavu korištenja godišnjih odmora

06. 08. 2020. u 10:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 132

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić naložio je danas predsjednici i svim članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS i uposlenicima, te direktorima i svim članovima upravljačkih tijela javno zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, da do daljnjeg obustave korištenje započetih kao i planiranih godišnjih odmora.

"Svi koji se trenutno nalaze i koriste dane godišnjeg odmora dužni su se odmah javiti na posao i time se staviti na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo i Ministarstvu zdravstva KS, koje organizira, koordinira i nadzire provođenje aktuelne borbe protiv širenja zaraze koronavirusom, kao i oporavak i liječenje svih naših sugrađana koji su nažalost već oboljeli od zarazne bolesti COVID-19", saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Između ostalog, razlog za ovu vrstu naloga leži u činjenici da je posljednjih dana došlo do dodatnog pogoršanja zdravstveno-epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Podsjetimo, prema jutrošnjim podacima, u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirana su 502 uzoraka na prisustvo novog soja koronavirusa. Zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze. Od tog broja ponovo je najviše iz Sarajeva, 74. 

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, za Radiosarajevo.ba je kazala da je stanje alarmatno.

"U izolatoriju na Podhrastovima u ovom momentu ima 88 bolesnika, od toga 13 ih je u Intenzivnoj, i već je prekapacitirana. Jučer smo imali 19 prijema, a jedan pacijent je umro", dodala je Izetbegović.

NEMA KOMENTARA