KS: Finansirat ćemo odlazak rukometnih reprezentativaca BiH u Švedsku

Fena
KS: Finansirat ćemo odlazak rukometnih reprezentativaca BiH u Švedsku
Kanton Sarajevo finansijski će podržati odlazak bosanskohercegovačkih rukometnih reprezentativaca u Švedsku, gdje u junu igraju utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Odluka o dodjeli finansijskih sredstava će biti potpisana sutra, najavili su premijer KS Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić na današnjem sastanku s predsjednikom i generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Enidom Tahirovićem i Smajom Karačićem.

"Problem je isfinansirati sve obaveze pred odlazak na pripreme koje su zaista velike. Samo za avionske karte igračima, doktoru i fizioterapeutu hitno nam je potrebno oko 20.000 KM. Ono što možemo obećati je da će igrači i naš stručni štab dati sve od sebe da ponovo izborimo učešće na najvećem svjetskom rukometnom takmičenju te našu zemlju u januaru iduće godine u Francuskoj predstavimo na najbolji mogući način" kazao je Karačić.

Zahvalio je premijeru Konakoviću i ministru Kuriću na prijemu i iskazanoj spremnosti da podrže reprezentaciju, ističući da je Kanton Sarajevo jedina državna institucija koja je ponudila novčanu podršku za odlazak bh. reprezentativaca u Švedsku, saopćeno je iz Press službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije