Kroz objektiv našeg fotoreportera: Evo koliko je porastao nivo Miljacke u centru Sarajeva

2
Radiosarajevo.ba
Kroz objektiv našeg fotoreportera: Evo koliko je porastao nivo Miljacke u centru Sarajeva
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MIljacka u centru Sarajeva, 18. januar 2023.

Padavine i veliko nevrijeme obilježili su jučerašnji dan u Bosni i hercegovini, a posljedice i štete tek će se zbrajati.

Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) za danas, u BiH će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Rijeka Željeznica nabujala preko noći: Stanovnici strahuju da će opet poplaviti

Rijeka Željeznica nabujala preko noći: Stanovnici strahuju da će opet poplaviti

Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Prizori iz centra Sarajeva koje je jutros zabilježila fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Nedim Grabovice prikazuju koliko je nadošla rijeka Miljacka i to u samom centru grada kod Drvenija mosta.

Važne informacije za građane BiH: Kako postupiti u slučaju poplava?

Važne informacije za građane BiH: Kako postupiti u slučaju poplava?

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 19.01.2023 (četvrtak), pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni. 

/ Anketa

Smatrate li da su se nadležni u Vašem gradu bolje pripremili za zaštitu od poplava?
Rezultati

ZA 20.01.2023 (petak), Oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni. 

ZA 21.01.2023 (subota), Pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Pogledajte kako je jutros prije 8 sati bilo na Skenderiji:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije