Krizni štab u BiH izdao nove upute za svadbe

Radiosarajevo.ba
Krizni štab u BiH izdao nove upute za svadbe
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

U kino dvorani u Grudama je održana sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačkog kantona.

Na njoj su osim članova Kriznog štaba sudjelovali i Nikica Tomas direktor Uprave za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačkog kantona, Milan Galić komesar policije MUP-a ZHK i novoimenovana v.d. direktorica  Zavoda za javno zdravstvo ZHK i epidemiologinja Andrea Jurić. 

Na sjednici je razgovarano o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Donesena je Naredba prema kojoj se između ostalog naređuje MUP-u ZHK i kantonalnoj Upravi za inspekcijske poslove da pojačaju nadzor nad provedbom naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi. 

Naređuje se organizatorima skupova u zatvorenom prostoru (svadbi, pričesti, krizme i sl.) da dostave Zavodu za javno zdravstvo ZHK popis gostiju s imenom i prezimenom i brojem telefona, te rasporedom sjedenja najkasnije 48 sati prije održavanja skupa.

Ovo je još jedna u nizu mjera radi suzbijanja pandemije koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije