Krizni štab RS-a donio nove mjere: Evo šta počinje sa radom

0
Radiosarajevo.ba
Krizni štab RS-a donio nove mjere: Evo šta počinje sa radom
Foto: AA / Banja Luka

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 85. sjednicu na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju u RS-u, te donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u RS.

"U skladu sa povoljnijom epidemiološkom situacijom, od 10. maja 2021. godine do 24. maja 2021. godine, dozvoljava se rad bioskopa i bazena u RS-u, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU "Institut za javno zdravstvo RS-a", navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravstvo RS.

Kako se dodaje, od 10. maja 2021. do 24. maja 2021. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Ranije donesene mjere i dalje ostaju na snazi, u skladu sa predmetnim zaključkom

Republički štab za vanredne situacije danas je usvojio i zaključke o raspodjeli vakcina, te zadužio JZU "Institut za javno zdravstvo RS-a" da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama.

Riječ je o raspodjeli 25.000 doza bakcina Sputnik V i 49.300 doza Sinopharm vakcine, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije