Krizni štab HNK: Još dvije osobe iz Mostara pozitivne na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Krizni štab HNK: Još dvije osobe iz Mostara pozitivne na COVID-19

Još su dvije osobe iz Mostara pozitivne na COVID-19, što je ukupno devet u tom gradu, a 26 u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, izvijestio je u četvrtak u Mostaru Stožer civilne zaštite HNK.

“U protekla 24 sata na području HNK na COVID-19 testirano je ukupno 18 uzoraka, od čega je šest bilo pozitivnih, a dva rezultata odnose se na Mostar”, izjavio je novinarima direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić.

 Istaknuo je da se u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno nalazi sedam bolesnika, od kojih su tri na respiratoru, jedan na kiseoniku, a ostali su u poboljšanju.

 Od zaraženih virusom COVID-19 u HNK, devet registriranih pacijenata je iz Mostara i 17 iz Konjica. Prvi slučaj zaraze u toj županiji zabilježen je 17. ožujka u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom zabilježen je u protekli utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije