Kritično kod Mostara: Vatra se širi prema objektima

Radiosarajevo.ba
Kritično kod Mostara: Vatra se širi prema objektima
Facebook / Rujište

Požar iznad Mostara, na prevoju Rujište, stvara velike probleme vatrogascima. Požar se širi neočekivanom brzinom, te uprkos naporima vatrogasaca, građana, Gorske službe spašavanja Mostar i pripadnika Oružanih snaga BiH koji djeluju helikopterom, stvara ogromne probleme.

Prema navodima Profesionalne vatrogasne brigade Mostar vatra jedošla blizu objekata na izletištu Rujište. Dramatične fotografije objavljene su na Facebook stranici Gorske službe spašavanja Mostar.

Vatru u ovom rejonu već tri dana gasi helikopter Oružanih snaga BiH, nakon što vodu zahvata iz obližnjeg Mostarskog jezera. Tokom dana, na dva sata, helikopter je gasio i na području Kostajnice između Konjica i Jablanice, da bi se u popodnevnim satima vratio nad Rujišta.

Požar na ovom lokalitetu buknuo je u utorak, te se do danas proširio do brda iznad naselja Kuti-Livač u sjevernom dijelu Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije