Krišto u Jablanici, Čović i Bradara obišli Kiseljak i Kreševo

2
Fena
Krišto u Jablanici, Čović i Bradara obišli Kiseljak i Kreševo
Foto: Fena / Krišto u Jablanici

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, u pratnji načelnika općine Jablanica Damira Šabanovića i predsejdnice Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marije Buhač, obišla je u subotu taj grad koji je teško stradao u bujičnim poplavama u noći s četvrtka na petak.

"Jako je teško govoriti nakon ovih stravičnih prizora koje sam vidjela u općini Jablanica. Čovjek naprosto ne može vjerovati. Na prvo mjesto moramo staviti ljudske gubitke. Ovdje su nestale cijele porodice i moje isrekno saučešće svima u ovoj teškoj situaciji", poručila je Krišto.

Dodala je kako se cjelokupno bh. društvo treba angažirati na saniranju posljedica ove prirodne katastrofe.

Najnovija informacija: Još dvije žrtve poplava u BiH

Najnovija informacija: Još dvije žrtve poplava u BiH

"U ovim najtežim trenucima moramo podići glavu i reći: moramo živjeti, moramo raditi, svi zajedno. Na žalost, morala nam se dogoditi ovakva situacija da nas sve skupa uveže da budemo usmjereni jedni na druge", kazala je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Ona je obećala pomoć svih razina vlasti kako bi se što prije otklonile posljedice bujičnih poplava u Jablanici i drugim bh. gradovima.

U Jablanici počela ponovo padati jaka kiša: Evo kakva je prognoza za večeras za cijelu BiH

U Jablanici počela ponovo padati jaka kiša: Evo kakva je prognoza za večeras za cijelu BiH

Krišto će nakon Jablanice obići i Konjic, Kreševo, Kiseljak i Fojnicu.

Istovremeno su predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara obišli Kiseljak i Kreševo kako bi se upoznali sa stanjem na terenu nakon razarajućih poplava koje su pogodile ovo područje.

Čović je izrazio saučešće porodicama stradalih i pohvalio brzu reakciju lokalnih vlasti i službi koje su neprestano na terenu kako bi pružile pomoć najugroženijima.

Istaknuto je da je u ovakvim trenucima ključno zajedničko djelovanje svih razina vlasti kako bi se omogućila što brža obnova pogođenih područja i osigurala sigurnost stanovništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije