Krišto: "Mostar je grad primjer koji spaja različite vjere, kulture i narode"

23
FENA
Krišto: "Mostar je grad primjer koji spaja različite vjere, kulture i narode"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Borjana Krišto

Sudjelujući na međunarodnoj konferenciji "Mostar 2024: Dijalog za budućnost", koja se održava povodom 20. godišnjice obnove Starog mosta, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto je rekla kako je obnova Starog mosta bila važan korak prema obnovi povjerenja.

"Stari most je planetarno poznat brend Mostara i BiH, a danas 20 godina nakon obnove našeg kulturnog i arhitektonskog bogatstva poznatog i na svjetskoj pozornici, prisjećamo se simbolike koju je obnova imala tada i koju mostovi uvijek u svojoj esenciji imaju, a to je da nas povezuju i zbližavaju, da sve ono što nam se čini nepoznatim, imamo priliku vidjeti i upoznati" smatra Krišto.

Naglasila je kako je Mostar danas europski grad koji spaja istok i zapad.

Senad Bašić se oglasio nakon dugo vremena, pratitelji ga zasuli porukama podrške

Senad Bašić se oglasio nakon dugo vremena, pratitelji ga zasuli porukama podrške

"Nikada nisam prihvatala frazu koja se nekada koristila u kontekstu Mostara, da se radi o "gradu slučaju". Danas vrlo rado i s ponosom ističem kako je Mostar "grad primjer", europski grad koji na poseban način spaja različitosti vjera, kultura, naroda i drugih posebnosti" smatra predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Istaknula je i važnost obnove Starog mosta.

"Obnova mosta bila je važan korak prema obnovi povjerenja i uspostavi novih i trajnih temelja za sve nas u BiH. Dijalog za budućnost, kako kaže ime današnje konferencije, treba biti zajednički motiv da zajedno radimo na rješavanju izazova koji su pred nama. Samo zajedno možemo graditi BiH, zemlju tri ravnopravna i konstitutivna naroda i svih njezinih građana" zaključila je Krišto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije