Stavovi / Krešić: Povratak džihadista i migranti narušavaju euroatlantske integracije

12. 11. 2019. u 11:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je kako povratnici s ratišta u Siriji koji uskoro stižu u BiH, kao i zabrinjavajući porast migranata i drugi sigurnosni problemi zahtijevaju žuran i ozbiljan pristup bh. vlasti te kako sigurnosni propusti u BiH izravno narušavaju euroatlantske integracije.

„Upozoravajuće poruke visokih dužnosnika iz zemalja EU-a i one koje dolaze iz NATO-a treba shvatiti ozbiljno jer su sigurno bazirane na obavještajnim i drugim podacima kojima njihove službe raspolažu. Sigurnosna politika nam mora biti prioritet, poglavito ako se iskreno zalažemo za integraciju u NATO i EU“, kazao je Krešić, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Prema njegovim riječima, sigurnosna politika jedna je od ključnih i prepoznatih politika EU-a te prilika „da dokažemo svoje kapacitete i predanost kao država koja graniči s EU, a kojoj je prioritet i briga sigurnost građana“.

Krešić ističe kako su pojačani sigurnosni izazovi u vidu migrantskih priljeva u BiH dovoljan izazov za koji još nije pronađeno rješenje.

„I naše stanovništvo zabrinjava migrantska ruta koja prolazi kroz BiH. Svi daljnji izazovi koji će zahtijevati spremnost i usuglašenost ne smiju biti nametani jednostranom politikom, već rješavani dijalogom i konsenzusom svih relevantnih aktera u donošenju odluka“, zaključio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

NEMA KOMENTARA